Historie in vogelvlucht Van 1993 tot 2001 hebben Joop & Marijke samen met Peter Vermeer het Country Trio Mary Kee gevormd. Tijdens een benefietconcert eind 2001 kwam Daniëlle in contact met Joop en Marijke de Jong van The Mary Kee Country Company. Spontaan werd die avond een gezamenlijk optreden gerealiseerd en daarna neemt de samenwerking geleidelijk een vaste vorm aan. Het hartverwarmende stemgeluid van Daniëlle, de 3-stemmige harmony- zang, de diversiteit aan instrumenten, maakt het repertoire gevarieerd & een lust voor het oor. In de jaren die volgen wordt er keihard gesleuteld aan het repertoire en het bespelen van de diverse instrumenten. En door de veelvuldige optredens overal in het land krijgt dit trio steeds meer een eigen geluid. Sinds haar vroege jeugd houdt Marijke al van het componeren en teksten schrijven. Door de prachtige stem van Daniëlle wordt dit vuurtje weer aangewakkerd en wordt heel voorzichtig gedacht aan het uitbrengen van een eigen CD. Ook Daniëlle wordt door dit virus aangestoken en er wordt volop geschreven en gecomponeerd. 2007 In dit jaar komt Change of Key met haar eerste CD, ‘Home is Where My Heart is’. Dit album bevat 14 eigen composities en is opgenomen in Amerika door studio musici. De zangpartijen en enkele instrumentale toevoegingen worden vastgelegd in de eigen homestudio. Tijdens het eerste weekend van september wordt het zilveren schijfje met een daverend feest uitgebracht.
Naast de ‘normale’ optredens door het land vindt u hier een aantal hoogtepunten uit afgelopen jaren. De Canadese tour gemaakt in de omgeving van Toronto en Ottawa samen met de Canadese formatie The Good Brothers - het Bintang theater tijdens Tong Tong Fair in Den Haag - Diverse DCMA Gala’s  - Floralia Festival - Starriders Gala’s -  Spikker Festivals - Country weekend Torhout België e.v.a. In 2010 begint het schrijversbloed toch weer te kriebelen en wordt er begonnen met het werken aan de tweede CD. Er ligt zoveel op de plank dat er besloten wordt om deze keer te gaan voor een dubbel CD. Ook nu vinden de opnames plaats in Amerika, samen met Tim Crouch die de arrangementen voor zijn rekening neemt. In de Homestudio wordt weer ingezongen en gemixt. Eind 2012 wordt de CD ‘When Music Calls My Name’ tijdens een weekend in Concordia Haastrecht gelanceerd. De kennismaking met deze locatie heeft mooie gevolgen. Sinds die tijd heeft Change of Key een vast honk voor haar Country Café. Naast alle optredens in het land heeft Change of Key iedere laatste zondag van de maanden waar een R in voorkomt, haar vaste stek in Concordia. In 2016  brengt het trio twee single uit, als voorloper op de derde CD die ergens in 2018 uit gaat komen. In juni 2017 komt Change of Key met hun nieuwe show voor de kleine theaters, ‘Country & Side Roads’. Kortom, de leden van dit trio zijn nog steeds volop bezig met dat wat hun passie is. November 2017 Change of Key ontvangt de DCMA Award 2017 voor trio van het jaar.

© Stichting The Mary Kee Country Company - Gouda - The Netherlands - +31 654 918147  - info @ changeofkey.com

AWARDS 2008 -  5 DCMA Awards: Zangeres, trio, album, song & instrumentalist 2009 & 2010 - Nominaties voor zangeres, trio, evenement & song 2011 -  3 DCMA Awards: Zangeres, trio & evenement van het jaar  (Jubileum concert The Good Brothers CND)  2012 -  1 DCMA Award: Trio & een nominatie voor zangeres 2013 -  3 DCMA Awards: Zangeres, trio en heel speciaal CD van het jaar ‘When Music Calls My Name’! 2014 -  1 DCMA Award: Trio & een nominatie voor zangeres 2015 -  1 DCMA Award: Trio & Daniëlle & Joop hadden beiden een nominatie voor zangeres & instrumentalist 2015 -  Marijke ontving The Dutch Hall of Fame Award 2015!! 2016 -  5 x genomineerd en 5 x de tweede plaats…. Daniëlle, Joop, Trio, Event and Song 2017 -  1 DCMA Award: Trio & 2 nominatie, Daniélle en Event
DCMA AWARDS klik hier