Het lustrum jaar van Country Café Concordia begint zondag 24 september. Voor het 5e jaar op rij opent Country Café Concordia weer haar deuren voor het aankomende winterseizoen. De laatste zondagen van de maanden september 2017 t/m april 2018 kan er weer genoten worden van een middag vol onvervalste country muziek in de breedste zin van het woord. In de geweldige ambiance van Grand Café Concordia zorgt het Goudse trio Change of Key voor de muzikale invulling. Regelmatig zullen er geplande, maar ook spontane gastoptredens plaatsvinden en ook de bezoekers worden actief bij de invulling betrokken. Via e-mail worden er verzoekjes voor country songs ingediend die dan, indien mogelijk, op de eerstvolgende datum worden gespeeld. Om een bezoek aan deze muzikale zondagmiddagen, tussen 15.00 en 18.00 uur, zo laagdrempelig mogelijk te houden, is de entree, indien anders vermeld, gratis!

© Stichting The Mary Kee Country Company - Gouda - The Netherlands - +31 654 918147  - info @ changeofkey.com

Country Café Concordia Een initiatief van Change of Key i.s.m. Grand Café Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht
Zondag 24 september pedalsteel gitarist Tom Ensink is de eerste gast! Voor de vaste luisteraars een bekend gezicht en voor de nieuwkomers is deze instrumentalist zeker aan te raden, want hij weet met zijn gevoelige spel het hart van de country muziek liefhebber te raken! Daarnaast hebben de leden van Change of Key speciaal voor deze zondag een set samengesteld om een ode te brengen aan, de op 8 september jl. overleden country gigant, Don Williams. Ook Peter Vermeer zal deze middag aanwezig om het geluid weer op en top in orde te brengen en natuurlijk zal hij ook een aantal songs mee gaan spelen. Kortom ingrediënten genoeg om op 24 september naar Grand Café Concordia in Haastrecht te komen!
Zondag 28 oktober stond geheel in het teken van de reis naar Amerika van Joop & Marijke in de weken ervoor. Met songs werd het verhaal vertelt van de bezoeken aan concerten, het maken van contacten en de opnames bij Tim Crouch in Arkansas van de aankomende kerstsingle en het speciale lied voor WereldLichtjesDag.
Zondag 26 november. Mede dankzij de support van onze muziekvrienden van Country Café Concordia mocht Change of Key de Dutch Country Music Award 2017 voor trio in ontvangst nemen. Deze was de avond ervoor uitgereikt tijdens het DCMA Gala. Jammer genoeg kon Change of Key zelf niet aanwezig zijn, maar Nico Uittenbroek heeft de honneurs uitstekend waargenomen en hij kwam de volgende dag persoonlijk de Award overhandigen.
Zondag 24 december was het tijd voor de speciale editie van Country Café Concordia. Om 12.15 uur werd er begonnen met een uitgebreide overheerlijk Kerstbrunch onder muzikale begeleiding van Change of Key, met gastzanger Arie Poot, de broer van Daniëlle. Vanaf 14.30 kwamen de overige liefhebbers van de muziek en om 17.00 uur konden we terug kijken op een meer dan geslaagde dag op onze vaste stek in Haastrecht. Fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2018!
Zondag 28 januari werd een feestje. Deze keer was multi instrumentalist Harm van Sleen onze gastspeler. Een lang gekoesterde wens om een set met een Standup Bass te spelen kwam deze dag in vervulling. De 2e set werd de pedalsteel guitar op het podium geinstalleerd en ook de vocalen van Harm kwamen tot z’n recht met bv. de vertoling van het Glen Campbell nummer ‘Southern Nights’. En last but not least kwam ook de elektrische gitaar uit de koffer en ook deze set werd door het publiek zeer gewaardeerd. Onze eigen song ‘The Wrong Time at The Wrong Place’ werd geweldig ingevuld door Harm tot groot genoegen van het publiek en ook het duet ‘It’s You’, van de hand van Harm werd met een gewelidg applaus gewaardeerd. Veel gehoorde opmerking: ‘Voor herhaling vatbaar’!!
En in februari was het de beurt aan vrienden in de muziek en daarbuiten, Renee & Carel van der Velden. Hun bijdrage was behalve een aantal echte country songs, ook een klein uitstapje naar pop- en ‘60 songs. Enkele voorbeelden: Buddy Holly’s ‘Heart Beat’ werd fraai uitgevoerd door Carel op zijn White Falcon. ‘Traveling Light’ van Vaya Condios en ‘This is The Life’van Amy McDonald, met een country saus werd zeer gewaardeerd door het publiek. Een tot groot genoegen van Marijke, kwam er zelf een song van Janis Ian voorbij. ‘The Other Side of the Sun’ leende zich bij uitstek om driestemmig door de dames te worden vertolkt. Kortom weer een heerlijke muzikale middag met voor ieder wat wils.
De laatste zondag van maart werd verschoven naar Eerste Paasdag, zondag 1 april. Met een overheerijke Paasbrunch werd deze dag begonnen. Change of Key had voor deze gelegenheid een muzikaal menu voor de gasten klaar gelegd. Door middel van stemmen kon men zo de eerste 2 sets van het trio samenstellen. Vanaf 14.30 uur waren de overige bezoekers ook van harte welkom en stonden er nog 2 sets op het programma. De Goudse Country Troubadour Henk Smit kwam als gast gezellig even luisteren, maar het kon natuurlijk niet uitblijven dat hij even een paar songs meezong. De country klassieker ‘Blue Eyes Crying in the Rain’ werd ook door het publiek meegezongen. De opmerking van één van de bezoekers:: ‘Het lijkt hier wel een grote huiskamer met allemaal familie’, typeert de sfeer van de deze gemoedelijke en gezellige eerste Paasdag.